fredag den 28. oktober 2011

Mobil vision 2016?

Se Microsofts bud på, hvordan mobil, pc, materiale, rum og lokation smelter sammen i fremtiden. Brug 6 minutter på at se denne tankevækkende video. Teknologierne findes. Nu skal de bare sættes sammen og tænkes ind i den måde, vi ønsker at leve vores liv på.

Spændende perspektiver - og værd at diskutere i forhold til værdier og syn på "det gode liv" med teknologi, herunder vores æstetik og design af vore omgivelser.

Tak til Fabio Cujino for referencen.


Dobbeltklik på filmen og se den i stort format - via YouTube

Se mere på Mobile Beat

5 kommentarer:

 1. Super visualisering af en fremtid "to come". Der er slet ingen tvivl om at det hele kan lade sig gøre. Teknikken er til stede, eller kommer. Udfordringen er nok mere os mennesker. Har vi fantasi til at forstille os så "connected" et liv. Og ikke mindst vores meneskelige vaner..

  Jeg var for vel 6-7 år siden på konference i USA, hvor Microsoft viste lidt af det her. En hotel "disk" hvor man lagde sin telefon. Disken hentede så mit pas, mit kreditkort, min reservation mv. Og denne video viser klart at Microsoft har ambitioner om mere end at levere software... Meget spændende at se, hvad dukker op over tid.

  SvarSlet
 2. Rigtig spændende. Tak for det, Jesper!

  SvarSlet
 3. Og her kommer et link, der kunne inpsirere www.mobisitcks.blogspot.com Se bl.a. indlægget ScanLife & QR koder på 90 sekunder.

  SvarSlet
 4. Fremtidsvisioner er altid interessante, men er selvfølgelig også (altid dybt) bundet i deres samtid og fortid. Her ses f.eks. forestillingen om hvordan teknologien kan give os en lys og problemfri (gnidningsløs?) hverdag i fremtiden (som gavner en allerede velstående og veluddannet øvre middelklasse? Hvor er arbejderen, sygeplejesken, buschaufføren, gartneren osv.?). Derudover giver teknologiens tilstedeværelse allevegne (og integration i lokaliteter osv) en fornemmelse af at teknologien er 'organisk' og dermed en slags natur i sig selv - som (måske) ikke står i modsætning til andre former for natur - og derfor (måske) ikke ses som en trussel for velfærden i form af f.eks. forurening af miljøet.

  Hvad mon anledningen for Microsoft har været ift at lave denne film? Markedsføring, ja - men de teknologier som præsenteres er også på mange måder 'design- og brandneutrale' - det understreger visionens almenhed - selv om det præsenterede design er tydeligt inspireret af Apples tavleformater og touchteknologi.

  SvarSlet
 5. Hej Bente

  Tak for din kommentar. Super at visionen ikke ædes "råt", men udsættes for et værdipolitisk tjek ... Der er ingen tvivl om, at der fedtes for middelklassen, og at der må tænkes endnu flere tanker for at skabe en - eller flere - teknologiske visioner for ALLE.

  SvarSlet