mandag den 13. december 2010

Skole på mobilen

Vejle kommunes elever, lærere, forældre og skoleledere har sat innovation øverst på dagsordenen med projektet Skolen i Bevægelse. Der er åbnet for helt nye måder at forstå læring på. Hvad med at inddrage mobiltlefonens enorme læringspotentiale? En skole, der ønsker at flytte sig (at bevæge sig) er også mobil.
.

Alle elever har mobiltelefon. Eksperter vurderer, at der i 2013 kun forhandles de såkaldte smartphones, som kombinerer kommunikation, programmer og internet på mobilen. Det vil også gælde børn og unges mobiler. En iPhone er et eksempel på en smartphone. Men der findes også billigere smartphones - og de vil blive billigere. Det samme gælder de dataabonnementer, der giver adgang til internettet.

Smartphones åbner for et stort og endnu uudnyttet potentiale for, at børn og unge kan hente og sende information, løse opgaver og få vejledning. Mobil læring (m-læring) er en af videnssamfundets mange lovende læringsformer.

Mobilen kan skabe helt nye forbindelser mellem skolen og det omgivende samfund - dets hverdag, arbejde, kunst, natur, geografi og historie. Se evt. denne blogs indlæg Borgmesteren scanner MobiSticks, som giver et eksempel på, hvordan skolen via mobil kan skabe helt nye forbindelser mellem undervisningen og kommunens kulturtilbud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar